Scriptum

cropped-2014-11-25-12-11-02El blog homiliesdorganya va nàixer dins del curs del CEFIRE “Desenrotllament de les competències bàsiques a través de les TIC” (Alcoi, gener-març 2012).

Els destinararis són els alumnes de 3r i 4t d’ESO, del col·legi Sant Francesc d’Assís de Cocentaina, que dia rere dia ens trobem a les aules i compartim junts poemes, escriptors, pronoms febles, sintaxi, verbs, llibrefòrums, il·lusions, esforços, alegries, exposicions orals, relats, projectes, exàmens, notes…

El blog homiliesdorganya està creat perquè siga una eina més de treball que facilite el procés d’ensenyament-aprenentatge, tant dins de l’aula com fora, a casa, dins de l’assignatura Valencià: llengua i literatura de 3r i 4t d’ESO. És per això que, al llarg del curs aniré a poc a poc introduint en el blog alguns materials TIC, a mesura que els necessitem a l’aula, seguint sempre la programació didàctica per a cada trimestre.

Pel que fa al nom del blog, homiliesdorganya, és un xicotet homenatge personal al primer text literari escrit que tenim en la nostra llengua.  És una “marca” que l’alumnat ja coneixia, ja que, fa uns anys, quan vaig escollir una adreça electrònica per comunicar-me amb els alumnes, va ser precisament homiliesdorganya@gmail.com.

“Les Homilies d’Organyà són un dels primers documents, una de les primeres «fotografies» que tenim de la nostra llengua. No és la primera; però és una foto clara, on les estructures lingüístiques pròpies del català apareixen ja nítides i de forma completa”, Joan Perera i Marcel Fité.
(Si voleu saber més informació, cliqueu l’enllaç
Vos convide a entrar en el blog, participar i expressar -si voleu- les vostres opinions.

 “Oh! Benvinguts. Passeu, passeu! De les tristors en farem fum. La casa meua és casa vostra, si és que ets casa d’algú.

Miracle Encarna Pascual Montava

professora de llengua i literarura

Cocentaina, 1 de març 2012

Deixa un comentari