Què saps del Tirant?

Estos últims dies de classe, els alumnes de 3r d’ESO en l’assignatura de Valencià: llengua i literatura  hem parlat de la novel·la Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, i també hem vist la pel·lícula del Tirant que l’any 2006 va dirigir Vicente Aranda.

La novel·la compta amb 134 capítols, que algunes edicions agrupen en 5 parts, tenint en compte el lloc on ocorre l’acció (Anglaterra, Sicília, l’imperi grec, el nord d’Àfrica). Doncs bé, la pel·lícula sols narra l’última part de la història del Tirant, quan torna a terres gregues, a Constantinoble (des del capítol CXVI fins al CXXXIV). Allí, a Constantinoble trobarà l’amor, la mort, els turcs…

La pel·lícula Tirant lo Blanc es va rodar en anglés (era una coproducció internacional, hispano-italo-anglesa) i després es va doblar al valencià i al castellà. El Tirant lo Blanc de Vicente Aranda és una de les poques pel·lícules que s’han doblat al valencià per a la gran pantalla. La versió és d’Albert Hauf i l’ajust de Roger Peña. El doblatge es va realitzar a Sonofilm, i si voleu conéixer el nom dels actors i actrius de doblatge, podeu consultar el següent enllaç  http://www.eldoblatge.com/fitxa/1952.

Ací teniu el power point on estan les preguntes i tota la informació necessària per realitzar correctament l’exercici sobre el Tirant que vam comentar a classe TIRANT LO BLANC. En el power point he inclòs un vídeo, que recull algunes escenes de la pel·lícula, i també vos adjunte l’arxiu amb les preguntes PREGUNTES_Tirant lo Blanc

Ara, el que heu de fer és respondre les preguntes i per correu electrònic enviar el vostre exercici a homiliesdorganya@gmail.com. Teniu de temps fins el dilluns, 16 d’abril, un dia abans de tornar a classe després de les vacances de Pasqua. Ànim!

Si algú de vosaltres vol tenir més informació sobre la vida i obra de Joanot Martorell, en el power point també teniu un enllaç amb youtube per veure un documental que ja fa uns anys va emetre per televisió Punt 2, i que està presentat pel nostre amic Vicent Moreno.

Espere els vostres correus electrònics. Ànim!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Escriptors, Novel·la

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s