Cinefòrum

Hem anat al cinema i hem vist la pel·lícula El hòbbit: un viatge inesperat, basada en la novel·la de J. R. R. Tolkien. Ara, a classe, volem organitzar un cinefòrum i el primer que fem és veure el tràiler i la fitxa tècnica per recordar la pel·lícula.

En compte de col·locar-nos en rogle (un fòrum) per parlar, com que som molts, anem a utilitzar la tècnica Philips 66: formem grups de 6 alumnes i durant 6 minuts parlem de la pel·lícula.

Cada grup ha d’elegir un moderador, que controlarà que cada alumne dispose d’un minut per parlar, i un portaveu que traslladarà a l’assemblea el que s’ha comentat en el seu grup.

Obrirem 3 torns, 3 preguntes, 3 temes a debatre en el grup. Abans de cada pregunta, deixarem un temps perquè cada alumne pense la resposta. Cada alumne disposarà d’un minut per parlar. Després de cada pregunta els portaveus intervindran. Si no comptem amb PDI, podem imprimir la següent fitxa.

El hòbbit_frasesAmb el cinefòrum completem l’experiència individual de mirar un pel·lícula i generem hàbits d’observació, reflexió, anàlisi, comprensió i interpretació. Treballem les següents competències, habilitats lingüístiques:

                1. Escoltar activament i compartir opinions, aportant la nostra opinió.

                2. Ajustar l’expressió oral a les característiques del context.

                3. Tindre esperit crític quan mirem una pel·lícula.

La pel·lícula que hem vist està d0blada al català i és una activitat organitzada dins del cicle “Cinema a l’escola”, patrocinat per l’Ajuntament de Cocentaina.

4… 3… 2… 1… Comencem el nostre particular viatge!

Deixa un comentari

Filed under Cinema, Expressió oral, Pel·lícula

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s