Pla lector

És un espai on els alumnes parlen dels llibres que es lligen.

___________________________________________________

 Alas de fuego: És un llibre de Laura Gallego, escrit en castellà i m’ha agradat molt, ja que tracta sobre fantasia i conta la història d’Ahriel, un àngel al qual envien a la presó més maligna del planeta.
Alas negras: Aquest és la continuació de Alas de fuego i com calia esperar, també m’ha agradat molt.
Crepúsculo: Sols comentar que m’agrada molt la forma en què està escrit i m’ha sigut realment fàcil de llegir, gràcies també al fet d’haver vist la pel·lícula amb anterioritat.

Marina Gozalbes, 3r d’ESO (juliol 2012)

__________________________________________________

Aquest estiu m’he llegit A la recerca de la meravella perduda. Un llibre sobre un home que coneix una dona en un bar i s’enamora. Poc després llig en el periòdic que és una comtessa i decideix anar a la seua mansió a visitar-la.
Com a nota li posaria un 9, tenint en compte que no m’agraden massa les històries d’amor, i aquesta m’ha agradat prou. El recomanaria a les persones que els agrade l’humor, ja que encara que no ho parega en té, i molt.

Sara Molines, 2n d’ESO (agost 2012)

_________________________________________________

El llibre que m’he llegit és Cállame con un beso. Aquest llibre és l’últim de la trilogia “Canciones para Paula”. Tracta d’amors i desamors i d’una avantura d’un grup d’amigues. Recomane aquests tres llibres que són molt fàcils de llegir i quan els comences ja no pots parar.

Andrea Vilaplana, 3r d’ESO (agost 2012)

___________________________________________

De los libros que he leído este verano, el que más me ha gustado ha sido Una extraña travesía. El libro describe la fiebre del oro de Australia. El protagonista es Karl y el libro cuenta lo que sucede a lo largo de su vida, que tiene que ver con el mar y el oro.  Yo recomendaría el libro, ya que es fácil de comprender. Le pondría un 9 de nota.

Shijia Li, 3r d’ESO (agost 2012)

_________________________________________________

El meu llibre és Coses de la lluna, de Mercé Viana, és un libre que combina set històries diferents, on cada una té la seua peculiaritat. Són històries on tot és possible. A mi d’aquestes set la que més m’ha agradat ha sigut París, tot un record, una història on desapareix una obra d’art al Museu d’art modern de París. És un llibre fàcil d’entendre, jo li posaria un 7 de nota.

Moisés Gil, 2n d’ESO (agost 2012)

__________________________________________________

El llibre que he llegit es diu La Secta del Graal, de Joan Pla.
El llibre m’ha agradat molt per diversos motius: la major part de la història transcorre a la nostra terra, València, i per altra part m’ha agradat perquè és de misteri i aventures, ja que els personatges es fiquen en molts embolics. El llibre enganxa, és fàcil de compendre i és curt, jo li posaria un 9 de nota.

Pau Botella, 2n d’ESO (agost 2012)

__________________________________________________

El llibre que m’he llegit aquest estiu ha sigut El-joc.com de Gemma Luch; és un llibre que tracta de venjança, misteri, amistat i també d’un món virtual molt perillós.
Aquest llibre està inspirat en la pel·lícula dels germans Wachowski, Matrix. El personatge principal és Llum, una estudiant, especialista en la informàtica; cosa que acaba causant-li alguns problemes. Altres personatges secundaris són Dani, amic de Llum; Joana, amiga de Llum; i Joan, conegut de la colla d’amics. El llibre té diferents formes d’expressió escrita, de vegades apareixen conversacions virtuals en un xat…, i també apareix una entrevista en què apareix tan sols la contestació de les preguntes; aquesta forma d’escriure em va parèixer molt interessant.
M’ha agradat prou aquest llibre, però algunes coses eren difícils d’entendre, sobretot en les entrevistes; així i tot, la meua nota per aquest llibre és d’un 8.

Elena Francés, 2n d’ESO (estiu, 2012)

_________________________________________________

Aquest estiu he llegit els llibres que formen part de la trilogia “Canciones para Paula“. Aquests llibres tracten temes sobre el amor, el desamor, les relacions amb els amics… Aquests llibres són:
Canciones para Paula. És el primer llibre de la trilogia. En aquest llibre el tema principal és l’amor.
– ¿Sabes que te quiero? És el segon llibre. En aquest llibre el grup d’amics realitzen una acampada on passaran coses inesperades per a tots.
Cállame con un beso. És el tercer llibre. En aquest llibre tracta sobre les diferents aventures del grup d’amics, però sense d’eixar de costat el tema de l’amor.
Dels tres llibres el que més m’agrada és el segon. Aquesta trilogia és una de les que més m’agraden perquè els llibres es lliguen molt ràpid i no pots parar de llegir.

Aranza Palací, 3r d’ESO (estiu, 2012)

_________________________________________________

El llibre que m’he llegit aquest estiu s’anomena El misterio del sello millonario. Aquest llibre tracta sobre un detectiu que ha d’investigar la desaparició d’un segell antic valorat en molts milions d’euros. Aquest llibre m’ha agradat ja que combina la intriga amb l’humor. Ès fàcil de llegir i de comprendre i de nota li posaria un 7.

Dérek Sola, 3r d’ESO (estiu, 2012)

________________________________________________________

El llibre que he llegit aquest estiu s’anomena El secret del mas de la pedra, d’Iván Carbonell Iglesias, un autor contestà. Els successos ocorren a Cocentaina, concretament al Raval, on en el passat es va jugar una partida de cartes molt problemàtica, on un dels membres de la partida es va jugar el Mas de la Pedra. El propietari va perdre el mas, mentre deia que l’altre va fer trampes per guanyar-lo.
Els protagonistes d’aquest llibre són una colla d’amics que fan una excursió a les huit piletes, on un dels membres de la colla descobreix on es troba el mas. A partir d’ací comenten a investigar aquella partida per saber quines trampes es van fer…
Aquest llibre m’ha agradat molt ja que ocorre al nostre poble i m’ho podia imaginar molt bé. Pel que fa a l’estructura, també m’ha agradat un recurs que ha utilitzat l’autor, cada tres capítols apareix un mini-capítol que conta el que va ocórrer en el passat, mentre que els capítols conten el present. A aquest llibre li posaria de nota un 9.

Eva Boronat, 2n d’ESO (estiu, 2012)

__________________________________________________

Jo aquest estiu m´he llegit Los espejos venecianos.
Aquest llibre m´ha agradat molt ja que tracta d’un antic palau venecià. El protagonista és un estudiant incitat pels seus companys d´escola a investigar una misteriosa mort. És un llibre que el manté la intriga fins al final i m´ha agradat per això. El final m´ha agradat menys ja que descubreixen que la xica està morta darrere d´un espill del palau, però en general m´ha agradat molt. Li posaria de nota un 8.

Beatriz Doménech, 3r d’ESO (estiu, 2012)___________________________________________________

M’he llegit Nit de Divendres i pense que és recomanable aquest llibre, ja que tracta dels problemes que poden tindre els jóvens de hui en dia. Tracta d’una colla de cinc amics que comencen a tindre conflictes i problemes i acaben clavant-se en un món rodejat per la droga.
La meua protagonista preferida era Marià, que és una dels cinc amics ja que tenia una vida molt dura, perquè son pare no li feia cas, perquè els seus pares estaven separats, i per culpa de la separació dels seus pares Marià també va acabar en el món de la droga.
Crec que aquest llibre és molt important i interessant, ja que hi ha molts jóvens que es veuen en aqueta situació. UN 7.

Araceli Castelló, 3r d’ESO (estiu, 2012)

___________________________________________________

El llibre que m’he llegit aquest estiu ha sigut El carter truca mil vegades, escrit per Andreu Martín i Jaume Ribera; que narra els problemes que pot arribar a tenir una adolescent que no acaba d’integrar-se al seu institut.
El personatge principal és Sílvia, una jove estudiant absorta pel món dels llibres, tant que, per aquell hobby començà a endinsar-se en una sèrie d’aventures un tant perilloses, en les quals acabara sent objectiu de robatoris o segrestos. Els personatges secundaris són Ramon Agust, Fredi i Pablo Elorza, o millor dit, Pere Orsa. A més a més, es remonta uns anys enrere, on encara utilitzaven les pessetes, per tant, és un poc confós a l’hora de llegir-lo.
La meva nota per aquest llibre és un 7.

Araceli Tomás, 2n d’ESO (estiu, 2012)

__________________________________________________

Dels llibres que he llegit aquest estiu, el que més m’ha agradat ha sigut Sinsajo, de Susanne Collins. Com ja sabeu Sinsajo forma part de la trilogia de Los juegos delhHambre.
A mi m’ha agradat molt, ja que posa fi a aquesta trilogia, encara que el final l’haguera canviat un poc, però la resta està molt bé. I jo el recomanaria, ja que és un llibre que t’enganxa des d’un principi. De nota jo els posaria: Los juegos del hambre, 10; En llamas, 8; Sinsajo, 9.

Marta Cortés, 3r d’ESO (estiu, 2012)

__________________________________________________

Aquest estiu he llegit el primer llibre que forma part de la trilogia “La Materia Oscura” anomenat la Brújula Dorada. L´autor és Philip Pullman. Aquest llibre tracta sobre una xiqueta de dotze anys anomenada Lyra, que viu acompanyada de Pantalaimon, el seu daimonion, que són animals que actuen a l’igual que els sers humans. L’extrany i secret “aletiòmetre”que li han entregat a Lyra, conegut com la Brúixula Dorada amb el poder de contestar totes les preguntes que li hi fages. Obligarà a Lyra a emprendre un viatge a les gèlides terres àrtiques. Aquest llibre m´ha agradat ja que tracta sobre temes de fantasia i aventures i també perquè és fàcil de llegir. Jo de nota li posaria un 9.

Mauro Llopis, 3r d’ESO (estiu, 2012)

___________________________________________________

Aquest llibre està format per quatre histories diferents amb els mateixos personatges, el nom de l’obra es diu: El club dels quatre secrets i l’autor es diu Francesc Gisbert i va nàixer a Alcoi en 1976. Les històries van sobre un jove que es canvia de col·legi amb la seua família i allí coneix un grup d’amics a qui els agrada molt resoldre misteris. De les quatre històries la que més m’ha agradat ha sigut “Els misstges del més enllà ” per la forma en què ho resolen i els personatges nous que apareixen. M’ha agradat molt aquest llibre per la forma en què l’autor el conta  i perquè es tracta de llibres d’aventura i misteri; també m’ha agradat perquè és fàcil de llegir. Vos el recomane. De nota li posaria 8.

Otón Merín, 2n d’ESO (estiu, 2012)

________________________________________________

El libro que me he leído estas vacaciones de verano es uno de los libros que pertenece a la trilogía de Los Juegos del hambre, que se llama En llamas. Este libro es la continuación de Los juegos del hambre.

Mi opinión sobre este libro es que me gusta por la forma en que está escrito, porque tiene tanto narración como diálogo. Pero lo mejor es que al principio está todo el rato describiendo, pero cuando ya vas por la mitad capta tu atención de tal manera que no puedes dejar de leer, es decir que sabe captar la atención del lector. Pero a mí me ha gustado muchísimo más el primer libro que el segundo, pero aún así, no está nada mal.

Sonia Moltó, 3r d’ESO (estiu, 2012)

_________________________________________________

El llibre que he triat per llegir durant aquestes vacances ha sigut La Presència de Mercé Company. És un llibre d’intriga.
Els fets ocorren a la ciutat de Barcelona, concretament al pis de l’Adrià, el protagonista, que viu junt a la seua germana Mai i el seu fillet. El pis era d’un home anomenat Max, amic dels veïns d’enfront Felip i Maribel. A la casa de l’Adrià passen unes coses extranyes, i poc a poc es senten mes dèbils, arriben a la conclusió de què…
Ha estat molt divertit i ha conseguit intrigar-me, per la qual cosa el recomane a tothom. El narrador és en tercera persona i és un narrador intern. Una cosa de les que més m’han agradat del llibre és que la història comença pel final i després te la conta des del principi. Pense que aquest recurs és molt enginyós i interessant. La meua puntuació per a aquest llibre és d’un set, ja que he tardat ha llegir-me’l.
I així s’acaba aquesta història que va començar fa uns quatre mesos, encara que, si féssim marxa enrere…” (Pàg.5)

Roger Jover, 2n d’ESO (estiu, 2012)

__________________________________________________

El llibre que m’he llegit aquest estiu és Cállame con un beso, la continuació de Canciones para Paula i ¿Sabes que te quiero?. Tracta sobre la vida d’un grup d’amigues i altres personatges, les vides dels quals van entrellaçant-se a mesura que avança la història. El tema principal és l’amor i l’amistat. M’ha agradat molt perquè és molt fàcil de llegir i sempre et sorprén.

Marcela Vilaplana, 3r d’ESO (estiu, 2012)

__________________________________________________

El libro que me he leído este verano es Canciones para Paula. Es el primer libro de una trilogía de  libros juveniles del escritor Blue Jeans. Es un libro que habla sobre el amor, el desamor, mentiras… A mí personalmente me ha gustado porque la protagonista tiene 16 años y en muchas situaciones me sentía identificada con ella. A pesar de  sus  676 páginas no me ha resultado para nada pesado, siempre me quedaba con ganas de leer más. La forma de narrar es diferente ya que narra la historia desde personajes diferentes y al principio puede resultar un poco lioso pero después resulta entretenido. Yo le pondría de nota un 9.
Marta Albors, 3r d’ESO (estiu, 2012)
_________________________________________________

El llibre en valencià que m’he llegit ha sigut Diari d’Anna Frank. Aquest no és una novel·la. És la història real que va escriure una xiqueta entre els tretze i els quinze anys, durant la Segona Guerra Mundial a Holanda. El diari va contant tot el que viu, sent i pensa Anna durant la guerra. A mi aquest llibre m’ha agradat perquè m’ha sigut fàcil sentir-me Anna i així entendre millor els seus sentiments i el que pasava. La nota que li posaria a aquest llibre és un 8.

Aitana Prats, 3r d’ESO (estiu, 2012)

________________________________________________

 El llibre que he llegit s’anomena Assassinat fora de temporada, escrit per Jaume Cela; la nostra protagonista s’anomena Marta i és una noia normal però li agrada molt convertir-se en la Xarloca, una detectiu molt bona. Tracta d’una família, un amic de la Marta que torna de Granada, de vacances i pel camí de tornada es troben un noi, Franz que està fent autoestop. La família no sap que es tracta d’un home que era model i era buscat per uns homes que volien un document que ell portava. En una parada que fan Franz se’n val sevei i sense més de sobte desapareix sense que ningú de la família ho sàpiga. En un bar a la televisió apareix en les notícies que ha desaparegut un home que havia aparegut en una portada d’una revista de moda i que no es sap el perquè de la desaparició. Des d’aquest moment la Xarloca, que és Marta comença a investigar els fets i el que estaven buscant aquests homes que el van matar.
Jo de nota li posaria un 8 perquè no m’ha resultat molt pessat i era fàcil d’entendre’l.

Esther Insa, 3r d’ESO (estiu 2012)

___________________________________________________

Aquest estiu he llegit un llibre que és titula El Atlas Esmeralda, tracta de tres xiquets que la nit de Nadal perden els seus pares perquè estan en perill. La seua  mare li deixa un llibre i eixa mateixa  nit es van a un orfenat. Passen la vida passant d’orfenat en orfenat i un dia per accident li cau una foto al llibre que li va donar la seua mare i viatgen en el temps. Allà han d’escapar d’una bruixa perquè vol el llibre l’atles per la seua màgia. Ocorren moltes aventures i desgràcies i al final derroten la bruixa i tornen  a la realitat.
A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè és com si fora una versió de Crónicas de Narnia.

Sara Carbonell, 2n d’ESO (estiu 2012)

___________________________________________________

Aquest estiu m´he llegit el llibre Olfacte de Detectiu, de Christine Nöstlinger. M’ha agradat aquest llibre perquè tracta d’una família que hereta una casa i busquen una fortuna amagada, és a dir, és un llibre policíac. Mentre que lliges aquest llibre pots arribar a pensar que ets tu el personatge protagonista. Jo recomanaria aquest llibre a totes les persones que els agrada les aventures policíaques, perquè és facil d’entendrer i és curt. Li posaria un 8 de nota.
Jordi Alcaide, 2n d’ESO (estiu 2012)
_________________________________________________
Aquest estiu m’he llegit Secretum Templi , de Juan Fran Ferrándiz Pascual, nascut a Cocentaina. La història tracta sobre un alquimiste en l’época després de la mort de Jaume I. Aquest alquimiste, anomenat Guillem, rep una carta post-mortem del frare que viu a Santa Bàrbara i li demana ajuda perquè torne a Cocentaina, la seua ciutat natal, a descobrir qui és l’assassí d’aquest frare. Ja allí s’hospeda a casa de la seua germana i amb el seu marit malalt. […] Amb l’ajuda d’un vell amic de la infantesa, un amic musulmà, una rica jueva i un vell amor a una ‘bruixa’ musulmana… descobreix l’assassí… Continuaria, però preferisc no ser jo qui ho conte, llegiu-lo! M’ha agradat moltissim, li dóna un toc màgic i misteriós. Possiblement per a alguns massa llarg, però val la pena. De nota li possaria un 9’5. :)
Montserrat Brotons, 2n d’ESO (estiu 2012)
___________________________________________________

Aquest estiu he llegit Cartes d’Hivern d’Agustín Fernández Paz. Aquest llibre ha sigut un dels millors que he llegit per tres simples raons.

1.- En llegir el títol vaig pensar que sería molt extrany llegir un llibre fet a basse de cartes. Però no és així. Crec que ha sigut un dels factors claus d’aquest llibre.

2.- M’ha agradat que la història es basa en la lluita per una  cultura,la cultura gallega.

3.- Inclou dos dels tipus de gèneres que més m’agraden: el gènere policíac i el gènere de misteri.

Aquest llibre el recomane a totes aquestes persones que es fiquen molt a la lectura , ja que t’enganxa moltíssim aquesta història. De vegades el fiques tant que creus  que tu ets Adrià o Xavier, o inclós Teresa! És un llibre fet per a llegir per la nit, perquè hi passes molt de por! La nota que pose a aquest llibre és un 9. Molt recomanable!

Eric Carvajal, 2n d’ESO (estiu 2012)

__________________________________________________

Aquest estiu m’he llegit el llibre El quadern de les vides perdudes de Silvestre Vilaplana. Conta dues històries al mateix temps. Un vell bibliotecari que té buits de memòria, i quan això li ocorre no recorda els seus actes. A més, es veu obligat a vendre els seus llibres per a poder malviure. També el vell té un quadern en el qual escriu xicotets relats dels llibres que va perdent. A l’hora, la història conta la vida d’un assassí i de la  xiqueta desapareguda, que ell mateix ha matat. Finalment les dues trames es relacionen al final de la història, ja que el vell pensa que quan té els buits de memòria es converteix en l’assasí de xiquetes. El llibre m’ha agradat molt i de nota li posaria un 8.

Arantzazu Abascal, 2n d’ESO (estiu 2012)

___________________________________________________

El libro que me he leido este verano es Sinsajo, de Suzanne Collins. El libro trata de la guerra civil de los distritos contra el Capitolio. Katniss deprimida por la destrucción del Distrito 12, se recupera y ayuda al Distrito 13 a derrotar el Capitolio. Le pondría un 10.

Germán Navarro, 2n d’ESO (estiu 2012)

________________________________________________

Aquest estiu m’he llegit el llibre En llamas , la segona part del llibre Los juegos del hambre, que igual que aquest, En llamas , m’ha tingut enganxat des del principi. En el llibre els protagonistes estan fent un tour per tots els districtes, i alguns d’aquests es rebel · len i com a conseqüència d’això els nous jocs de la fam seran diferents i participaran els anteriors guanyadors dels altres jocs, per a venjar-se de Peeta i Katniss. Ja als jocs Katniss s’assabenta que hi ha un pla de fugida al districte 13, on estan els rebels i ja allà Katniss s’assabenta, gràcies a Gale, que la seua família està bé, però el districte 12 ha sigut bombardejat. El llibre m’ha encantat com l’altre, i li posaria un 9 de nota.

Joan Torró, 3r d’ESO, (estiu 2012)

__________________________________________________

 El llibre que m’he llegit aquestes vacances s’anomena El món subterrani. És un llibre de fantasia i també hi ha alguna història d’amor entre els personatges. L’autora d’aquest llibre s’anomena Angela Sommer-Bodenburg. Aquest llibre tracta sobre un xiquet anomenat Sèptimus, el qual treballa en una botiga, però les coses canvien a bé quan coneixa Sara que viu en un món suterrani. Aquest llibre narra l’assentament de Sèptimus al món en el que vivia Sara, en el qual els conceptes són tot el contrari a la realitat. Però al final Sèptimus i Sara per causa del seu enamorament tenen que marxar d’aquest món necessàriament. Aquest llibre m’ha agradat molt ja que tant la història que és entretinguda com l’estructura estan molt bé. Jo com a nota li pose un 9’5.
Paola Cloquell, 2n d’ESO (estiu 2012)
__________________________________________________
El llibre que m’he llegit aquest estiu és Sinsajo, que pertany a la triologia de Los juegos del hambre. L’autora del llibre és Suzanne Collins. Katnnis es compromet a liderar la rebelió contra el capitell en el país futurístic de Panem. Aquest llibre l’he elegit perquè em vaig llegir el primer i el segon llibre d’aquesta triologia i em faltava aquest. M’ha agradat molt i el recomane a tots.
Luis Orta, 3r d’ESO (estiu 2012)
__________________________________________________

Este estiu m’he llegit El mundo amarillo un llibre de l’autor Albert Espinosa. Aquest tracta sobre el calvari que passa durant 10 anys, dels 14 anys als 24 anys, que va estar en hospitals lluitant contra quatre càncers que va patir, dos de cama (la qual una li l’amputaren, un de fetge i altre de pulmó). Ell es recupera, però no és un llibre de com lluitar contra el cànce,r sinó que és un llibre el qual ell conta les seues experiències amb el càncer i com es poden aplicar a la vida diària- M’agrada molt perquè enfront a aquesta enfermetat hi ha tocs d’humor que mai venen malament. De nota li pose un 10 sens dubte.

Borja Mañes, 3r d’ESO (estiu 2012)

__________________________________________________

El llibre que m’he llegit és Haciendo majaradas, diciendo tonterias. Aquest llibre és autobiogràfic, escrit per Mario Vaquerizo. Ell en el seu llibre tracta temes divertits e interessants, com la seua infància i adolescència, i moments tràgics i tristos com la mort del seu germà Àngel i la seua millor amiga Susie Pop. En aquest llibre es realitza una autonetrevista, y es realitzen preguntes a molts dels seus grans amics, com: la seua dona Olvido Gara (Alaska), la seua germana Marta Vaquerizo, Fabio Mcnamara, Nacho Canut, Pablo Motos, Carmen Lomana, entre altres. En general aquest llibre ha sigut molt divertit, ja que a mi m’agrada molt Mario Vaquerizo.

Andrea Oltra, 3r d’ESO (estiu 2012)
_________________________________________________

El llibre que m’he llegit aquest estiu s’anomena Malsons i està escrit per Anne Fine. Aquest llibre tracta sobre un nen anomenat Imogen el qual té una gran por i un gran problema en la seua vida. Un dia arriba una nova nena a l’escola anomenda Melanie i els dos congenien molt bé. Melanie és molt intel·ligent i per tant ajuda a Imogen a descobrir la seua terrible por… Aquest llibre és a l’inrevés de tots els altres… Pareix interessantíssim al principi, però no ho és tant… Li posaria un 7.

Paula Pascual, 2n d’ESO (estiu 2012)
___________________________________________________
 
Este verano me he leído Donde los árboles cantande Laura Gallego. Me ha encantado porque no te esperas ese final y es una historia muy entretenida. Una de las cosas que me ha gustado es la evolución del personaje, ya que primero era una  hija de un duque, y conforme va pasando el tiempo comienza a hacer cosas que jamás se hubiera imaginado; pasa de la inocencia a la experiencia, y lo que más me gusta es la forma en la que lo hace: conforme vas leyendo apenas eres consciente de que cada vez toma decisiones más atrevidas. Es muy entretenido, y engancha hasta el punto de estar constantemente queriendo leerlo.Merece la pena leérselo.
 
Alejandro Espí, 2n d’ESO (estiu 2012)
____________________________________________________
 
El libro que me he leído en estas vacaciones se llama Filo entra en acción.No es un libro de fantasía sino de acción y de misterio. Los protagonistas son Filo, Picas y Liliberth.Trata de una clase en la que suceden unos robos. Los alumnos culpan a un chico mulato de robar algunos objetos pero después de varias investigaciones de Filo y sus amigos saben que el chico no es el ladrón y que el ladrón está más cerca de lo que ellos creen. Su autora es Christine Nöstlinger. Es una historia policíaca. Yo recomiendo este libro porque es un libro intresante, divertido y mantiene la intriga en todo momento. Yo le pongo un 8.
 
Javier Santos, 3r d’ESO (estiu 2012)
 
_________________________________________________

Poesia per a joves. 66 poemes imprescindibles

Els alumnes de 4t d’ESO han llegit este llibre de poemes durant la segona avaluació.

A classe hem escoltat alguns poemes que estan musicats, hem parlat dels poetes que més ens han emocionat  i després hem elegit el nostre poema imprescindible: “Dóna’m la mà” de Joan Salvat-Papasseit.

Finalment se’ns va ocórrer penjar el nostre poema imprescindible “Dóna’m la mà” als corredors del col·legi, perquè tots pugueren llegir-lo.

Uns altres poemes que també ens han agradat molt són “Què volen aquesta gent?” de LL. Serrahima i Mª del Mar Bonet, i “A la voreta del mar”, anònim.

Podeu escoltar alguns dels poemes clicant en la secció POEMES_CANÇONS

____________________________________________________

Mecanoscrist de segon origen

Els alumnes de 3r d’ESO este segon trimestre han llegit la novel·la de Manuel de Pedrolo “Mecanoscrist de segon origen”. És un llibre escrit ara ja fa unes quantes dècades (1976), però que sempre és interessant tornar a reposar algunes novel·les que han passat a la història de la literatura precisament per la seua qualitat.

Després de finalitzar la lectura del llibre, podríem dir que no ha resultat ser la seua novel·la preferida. A alguns alumnes els ha agradat i a altres, no. És cert que el final escollit per Manuel de Pedrolo per acabar la seua novel·la no deixa indiferent a ningú; tampoc als alumnes de 3r d’ESO amb 14 i 15 anys (la mateixa edat que Alba, la protagonista d’esta història de ciència-ficció).

Si voleu veure unes imatges del trailer de la pel·lícula, 

___________________________________________________

Curial e Güelfa

El pròxim llibre de què parlarem serà Curial e Güelfa. És el llibre de lectura escollit per al 3r trimestre dins el Pla lector 2011-2012. Se’l llegiran els alumnes de 3r i 4t de Secundària.

(La informació està en la PÀGINA D’INICI)

___________________________________________________

El cas misteriós del doctor Jekyll i el senyor Hyde

Els alumnes de 2n d’ESO, en l’assignatura de Valencià: llengua i literaura, estant llegint la novel·la El cas misteriós del doctor Jekyll i el senyor Hyde.

(Continua en la PÀGINA D’INICI)

__________________________________________________

18 responses to “Pla lector

 1. Roger Jover

  El llibre que he triat per llegir durant aquestes vacances ha sigut La Presència de Mercé Company. És un llibre d’intriga.
  Els fets ocorren a la ciutat de Barcelona, concretament al pis de l’Adrià, el protagonista, que viu junt a la seua germana Mai i el seu fillet. El pis era d’un home anomenat Max, amic dels veïns d’enfront Felip i Maribel. A la casa de l’Adrià passen unes coses extranyes, i poc a poc es senten mes dèbils, arriben a la conclusió de què…
  Ha estat molt divertit i ha conseguit intrigar-me, per la qual cosa el recomane a tothom. El narrador és en tercera persona i és un narrador intern. Una cosa de les que més m’han agradat del llibre és que la història comença pel final i després te la conta des del principi. Pense que aquest recurs és molt enginyós i interessant. La meua puntuació per a aquest llibre és d’un set, ja que he tardat ha llegir-me’l.
  I així s’acaba aquesta història que va començar fa uns quatre mesos, encara que, si féssim marxa enrere…” (Pàg.5)

 2. Marcela Vilaplana

  El llibre que m’he llegit aquest estiu és Cállame con un beso, la continuació de Canciones para Paula i ¿Sabes que te quiero?. Tracta sobre la vida d’un grup d’amigues i altres personatges, les vides dels quals van entrellaçant-se a mesura que avança la història. El tema principal és l’amor i l’amistat. M’ha agradat molt perquè és molt fàcil de llegir i sempre et sorprén.

 3. Araceli Tomás

  El llibre que m’he llegit aquest estiu ha sigut El Carter Truca Mil Vegades escrit per Andreu Martín i Jaume Ribera; que narra els problemes que pot arribar a tenir una adolescent que no acaba d’integrar-se al seu institut.
  El personatge principal és Sílvia, una jove estudiant absorta pel món dels llibres, tant que, per aquell hobby començà a endinsar-se en una sèrie d’aventures un tant perilloses, en les quals acabara sent objectiu de robatoris o segrestos. Els personatges secundaris són Ramon Agust, Fredi i Pablo Elorza, o millor dit, pere Orsa. A més a més es remonta uns anys enrere, on encara utilitzaven les pessetes, per tant, es un poc confós a l’hora de llegir-lo.
  La meva nota per aquest llibre és un 7.

 4. ;Marta Cortés

  Dels llibres que he llegit aquest estiu, el que més m’ha agradat ha sigut Sinsajo, de Susanne Collins. Com ja sabeu Sinsajo forma part de la trilogia de Los juegos delhHambre.
  A mi m’ha agradat molt, ja que posa fi a aquesta trilogia, encara que el final l’haguera canviat un poc, però la resta està molt bé. I jo el recomanaria, ja que és un llibre que t’enganxa des d’un principi. De nota jo els posaria: Los juegos del hambre, 10; En llamas, 8; Sinsajo, 9

 5. Sara Carbonell

  Aquest estiu he llegit un llibre que és titula El Atlas Esmeralda, tracta de tres xiquets que la nit de Nadal perden els seus pares perquè estan en perill. La seua mare li deixa un llibre i eixa mateixa nit es van a un orfenat. Passen la vida passant d’orfenat en orfenat i un dia per accident li cau una foto al llibre que li va donar la seua mare i viatgen en el temps. Allà han d’escapar d’una bruixa perquè vol el llibre l’atles per la seua màgia. Ocorren moltes aventures i desgràcies i al final derroten la bruixa i tornen a la realitat.
  A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè és com si fora una versió de Crónicas de Narnia.

 6. Alejandro Espí Catalina

  Este verano me he leído Donde los árboles cantan de Laura Gallego. Me ha encantado porque no te esperas ese final y es una historia muy entretenida. Una de las cosas que me ha gustado es la evolución del personaje, ya que primero era una hija de un duque, y conforme va pasando el tiempo comienza a hacer cosas que jamás se hubiera imaginado; pasa de la inocencia a la experiencia, y lo que más me gusta es la forma en la que lo hace: conforme vas leyendo apenas eres consciente de que cada vez toma decisiones más atrevidas. Es muy entretenido, y engancha hasta el punto de estar constantemente queriendo leerlo.

  Merece la pena leérselo.

 7. Paula Pascual

  El llibre que m’he llegit aquest estiu s’anomena Malsons i està escrit per Anne Fine.
  Aquest llibre tracta sobre un nen anomenat Imogen el qual té una gran por i un gran problema en la seua vida. Un dia arriba una nova nena a l’escola anomenda Melanie i els dos congenien molt bé. Melanie és molt intel·ligent i per tant ajuda a Imogen a descobrir la seua terrible por…
  Aquest llibre és al revés de tots els altres… pareix interessantíssim al principi però no ho és tant… Li posaria un 7.

 8. Luis Orta

  El llibre que m’he llegit aquest estiu és Sinsajo, que pertany a la triologia de Los juegos del hambre. L’autora del llibre és Suzanne Collins.
  Katnnis es compromet a liderar la rebelió contra el capitell en el país futurístic de Panem. Aquest llibre l’he elegit perquè em vaig llegir el primer i el segon llibre d’aquesta triologia i em faltava aquest. M’ha agradat molt i el recomane a tots.

 9. Germán Navarro

  El libro que me he leido este verano es Sinsajo, de Suzanne Collins. El libro trata de la guerra civil de los distritos contra el Capitolio. Katniss deprimida por la destrucción del Distrito 12, se recupera y ayuda al Distrito 13 a derrotar el Capitolio. Le pondría un 10.

 10. Montserrat Brotons Pascual

  Aquest estiu m’he llegit Secretum Templi , de Juan Fran Ferrándiz Pascual, nascut a Cocentaina. La història tracta sobre un alquimiste en l’época després de la mort de Jaume I. Aquest alquimiste, anomenat Guillem, rep una carta post-mortem del frare que viu a Santa Bàrbara i li demana ajuda perquè torne a Cocentaina, la seua ciutat natal, a descobrir qui és l’assassí d’aquest frare. Ja allí s’hospeda a casa de la seua germana i amb el seu marit malalt. […] Amb l’ajuda d’un vell amic de la infantesa, un amic musulmà, una rica jueva i un vell amor a una ‘bruixa’ musulmana… descobreix l’assassí… Continuaria, però preferisc no ser jo qui ho conte, llegiu-lo!
  M’ha agradat moltissim, li dóna un toc màgic i misteriós. Possiblement per a alguns massa llarg, però val la pena. De nota li possaria un 9’5. 🙂

 11. Alberto Sanchez Santonja

  Aquest estiu m’he llegit el llibre Sectretum Templi, de Juan Fran Ferrándiz Pascual, un escriptor de Cocentaina conegut per aquest llibre. És un llibre de misteri i intriga, que t’enganxa des del primer moment, tracta sobre un assassinat d’un ermità anomenat Benet de Palerm i el protagonista de la història és Guillem d’Albi que rep una carta del mort i Guillem torna a Cocentaina per saber com ha ocorregut aquest assessinat. El final és molt interessant!!! Vos recomane a tots que el llegiu, no es penedireu! Llegiu-lo …! De nota crec que li possaria un 8’5 o 9.

 12. Javi Segura

  El libro que me he leido este verano es El monje que vendió su Ferrari. Es la historia de uno de los mejores abogados, que lo tenía todo, pero sufrió un infarto y eso hizo que vendiera todas sus posesiones para irse a la India, donde encontró a los Sabios del Nirvana en lo alto del Himalaya e hizo que cambiara la forma de ver la vida. El libro me ha parecido interesante, pero ha sido un poco “pesado”.

 13. Arantzazu Abascal

  Esta evaluación me he leído el libro “Los ojos del lobo” de Care Santos. Narra el secuestro de una joven, Laura, que desaparece una noche sin dejar rastro. A partir de ese momento, todo el mundo empezará a buscarla, y sus familiares y amigos se darán cuenta de lo importante que es en su vida. Aunque quizás para algunos (como su padre, del que hace años que no sabe nada) sea demasiado tarde.
  Yo creo que el tema principal es éste, darte cuenta de lo que tienes antes de perderlo. También otros temas, pueden ser las falsas acusaciones, ya que el libro está narrado en tercera persona, pero cambiando los puntos de vista, por ejemplo, un capítulo desde el punto de vista de Laura, otro del secuestrador… Por eso, el lector desde el principio ya sabes quién es el secuestrador, y te das cuenta de que están acusando a alguien que no es el culpable.
  Otro tema podría ser que no hay que pensar que esas cosas no te puedan pasar a ti, porque sí que pasan. Ya que en el pueblo nadie se espera que le pase algo a una chica que va sola por la calle a las dos de la mañana, porque es un pueblo muy tranquilo.
  Me ha parecido una buena novela de misterio, incluso la clasificaría dentro de la novela negra. Pero aún así, no me ha gustado demasiado, porque el final no me ha sorprendido para nada. Ya me lo esperaba. Además a veces me ha parecido un poco confuso porque cambia muy rápido de un punto de vista a otro y no te da tiempo a involucrarte en la historia. Lo recomendaría a la gente que le gustan las novelas de misterio, pero que no le guste mucho leer, porque es un libro muy corto. Lo compararía con “El crimen de Lord Arthur Savile” de Oscar Wilde, aunque me gusto mucho más éste, porque tenía mucha más intriga y estaba mucho mejor escrito. Mi nota para el libro sería un 7.

 14. Esther

  Esta evaluación me he leído un libro que se llama: “Dónde los árboles cantan”. la escritora es Laura Gallego. Este libro a mí me ha encantado, porque no es la típica novela de caballerías, que siempre aparece el príncipe en rescate de la princesa y termina bien… no. Este libro es como uno de caballerías, pero que a lo largo de la historia surgen diferentes dificultades que hacen que el libro no sea el típico libro.
  Esta novela no la compaparía con nigún otro libro que he leído. Lo recomendaría para las personas que les guste la intriga, las aventuras, que tengan imaginación y aprecien la amistad.
  Los principales temas del libro podrían ser: la confianza, el desamor, el amor por tu tierra donde has nacido, y la amistad. Este libro lo clasificaría como novela de caballerías, aventuras y ciencia-ficción, y le pondría de nota 9.

 15. Roger Jover, 3r ESO

  El llibre que he escollit de la Biblioteca Municipal per a llegir aquestes vacances ha sigut Les Ales de la Memòria, de l’ecriptora ibiera Lliris Picó i Carbonell.
  El vaig escollir perquè fent un fullejada hi vaig llegir noms de municipis propers com Muro, Cocentaina o Alcoi, i vaig pensar que em podria interessar aquesta lectura. Així va ser, i m’ha agradat molt el llibre i el recomane a tothom.
  L’argument és el de una mare que li conta a la seva filla tota la seva infància: totes les ciutats on ha viscut, les experiències, els amics que ha fet al llarg de la vida, els estudis, i sobretot l’amor. Amors que molts d’ells li deixen un mal sabor de boca, però que li han servit per a aprendre com actuar enfront situacions similars. Alhora que conta la història va donant lliçons a la seva filla.
  Un últim detall que s’aprecia és que el llibre no té cap diàleg, i és tot una narració en passat i en primera persona. La nota que li posaria a aquest llibre és d’un 9’5.

 16. Esther

  Aquest estiu m’he llegit un llibre d’Enid Blyton; el títol és El secret de Cliff Castle.
  És un llibre d’aventures entre un noi, Brock, i els seus cosins Pete i Pamela, que van a passar l’estiu a casa del cosí.
  El llibre narra les aventures que els succeeixen uns quants dies mentre investiguen la història del castell que hi ha allí. Les aventures al castell són múltimples.
  El libro m’ha resultasdo molt fàcil de llegir i entendre, els personatges són de la nostre edat i transcorre en la hsitoria al segle XX. M’ha agradat perquè tracta d’aventures que és un dels gèneres que més m’agrada, a més de misteri. La meua nota deñ llibre seria un 8,5.

 17. Paula Pascual

  Jo aquest estiu m’he llegit un llibre anomenat Wendy i l’enemic invisible. El vaig escollir de la biblioteca municipal i em van dir que m’agradaria. Si que m’ha agradat, però no era com jo esperava.
  Tot començà una nit d’estiu. Dos policies estan vigilant la ciutat, un d’ells es dona, Wendy. La qüestió és que troben una parella discutint al carrer i comencen a investigar el cas. Per altra part, la Wendy adopta una noia sense família per uns dies, perquè conega com es passa el Nadal en familia. El cas de la parella que discutia al carrer torna a sortir perquè… els dos han mort. La Wendy, amb l’ajuda de la noia ho investiga… i finalment es resol.
  No recomanaria aquest llibre perquè no m’ha semblat fàcil de llegir i la història mareja prou, però si us agraden les novel·les policíaques, pot ser vos agrade. Jo, de nota li posaria un 7.

 18. Arantzazu Abascal

  Aquest estiu m’he llegit el llibre Pot ser demà la paraula amor… , de Jordi Sierra i Fabra.
  Vaig escollir aquest llibre perquè ja havia llegir abans aquest autor i vaig pensar que m’ agradaria. El llibre conta la història d’una jove la qual acaba de sortir d’un psiquiàtric i ha d’afrontar els nous reptes que li imposa la vida. Després del tràgic accident de cotxe que la va deixar sense cap familiar proper, i d’haver estat un any al psiquiàtric, tornar a la normalitat no serà fàcil. Ara viu a casa del seu avi, i damunt ha de suportar les visites rutinàries del jove que el cuida, Hilari, qui sospitosament la tracta massa bé i amaga massa coses. Al llarg de la història la jove s’enamorarà d’Hilari i descobrirà tot el que ell amaga. Això la portarà a entedre el que va passar la nit que els seus pares i la seua germana moriren i tal vegada mai més torne a confiar en ell…
  M’ha agradat molt el llibre, perquè és una història fàcil d’entendre i fàcil de llegir per la seua extensió breu. El recomanaria a tots aquells que els agraden les novel·les d’amor amb un poc de misteri. A més crec que està redactat molt bé i li agradarà a la gent de la nostra edat, ja que parla d’alguns problemes que es poden trobar els joves.
  De nota li posaria un 8’5.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s