Any Estellés

ESTELLES_23L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha batejat el 2013 com l’Any Estellés. Són moltes les entitats i associacions que programaran activitats al llarg de l’any. L’objectiu és mantindre viva la poesia d’un dels millors poetes del segle XX. (El cartell que utilitze en este post pertany a l’exposició que ha elaborat l’AVL).

Fa ja 20 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés i continuem llegint poemes seus. Ho fem perquè ens agrada i perquè ens emociona la seua poesia.

L’escola sempre és un bon lloc per a llegir poesia. Els alumnes de 4t d’ESO, en l’assignatura de Valencià: llengua i literatura, en la segona avaluació van llegir alguns poemes d’Estellés en l’antologia Poesia per a joves. 66 poemes imprescindibles. Ja el coneixen. Però ara, en la unitat 7 del llibre de text de Bromera, apareix de nou Estellés. Benvingut siga!

Hui, a classe,  no serem nosaltres qui llegim en veu alta els poemes de Vicent Andrés Estellés. Hui escoltarem, gràcies a un vídeo penjat en YouTube, un dels poemes més coneguts de Vicent Andrés Estellés: Assumiràs la veu del poble i ho farem amb la veu del poeta. Tot un plaer!

Per conéixer la vida i obra d’Estellés, on va nàixer, el seu primer treball, els seus estudis, el seu amor Isabel, els seus versos, la veu del poeta, existix molt de material publicat. Nosaltres ara el que farem és visionar el següent documental elaborat per Canal 9-RTVV i que es va emetre l’any 2012.

El documental es titula Estellés, poeta de meravelles, i entre altres poemes coneguts, escoltarem: Els amants (amb la veu d’Ovidi Montllor), el pimentó torrat… També, al principi del vídeo, sentirem la veu de Pau Alabajos recitant l’Estellés (Sonata d’Isabel) i uns fragments de la cançó d’Obrint pas “La vida sense tu”.

El documental és un poc llarg, però encara que dura 30 minuts, crec que no us cansareu. El veiem? I després el comentem a l’aula?

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Escriptors, Poesia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s