Sinsajo, l’ocell de la revolta

L'arbre dels desigs
L’arbre dels desigs

El dia 21 va ser l’estrena de la pel·lícula Sinsajo i els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO vam anar a l’estrena. Ens feia molta il·lusió veure la pel·lícula, perquè quasi tots ens hem llegit Els jocs de la fam i ens encanta.

Quan vam eixir del cinema, teníem preparada una activitat. Es tractava d’escriure un desig en un paper (en un sinsajo) per a després penjar-lo en l’arbre dels desigs.

Cadascú expressava el que volia. Ací teniu alguns dels desitjos que més es repetixen:

Si jo ardo, tú arderás conmigo.” (És una frase que li diu Katniss a Snow i que tothom a Panem l’ha escoltada perquè han televisat l’escena). Altres desitjos són: “No vull que hi hagen guerres.” “Pau a tot el món.” “Vull tindre sempre les mateixes amigues.” “Volem vore la segona part”. “Que Peeta es cure i torne amb Katniss,” “Que no es fabriquen armes.” “No hi ha dret que ens facen esperar a la segona part”. “Que s’acabe la crisi!” “Que visca la rebel·lió!” ” Que no hi haja injustícia.” ” Que hi facen més pel·ícules d’aquest estil”, etc.

2014-11-25 12.09.25 (1)

Bé, ara ja tenim l’arbre dels desitjos al pati del nostre col·legi. La idea no és original nostra; ja ens agradaria…! Ens l’hem “copiada” del Museu Guggenheim de Bilbao, que este estiu va col·locar un arbre en una de les seues sales. El Museu jueu de Berlín també té el seu arbre dels desitjos i qualsevol que visite el museu pot deixar allí el seu desig.

Ara, cal esperar la segona part de Sinsajo i apostem perquè la pel·lícula incloga les paraules de la cançó amb què Suzanne Collins acaba la novel·la. Saps qui les diu?

Tu tanca els ulls cansats,

que quan els tornis a obrir, el sol brillarà de nou.”

Alumnes de 3r d'ESO

Alumnes de 3r d’ESO

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Cinema, Documentació, Expressió escrita

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s