Curial e Güelfa

En este tercer trimestre, hem escollit com a llibre de lectura la novel·la “Curial e Güelfa”. Motius? Hi ha uns quants. Entre altres, que en el mes d’abril assistirem a una representació teatral del Curial dins de la Campanya de teatre que organitza Eina escola.  Curial_cat.pdf I ja que anem al teatre…, doncs abans ens llegim la novel·la.

Com que es tracta d’un clàssic, ens prepararem per a les dificultats que podem anar trobant-nos. La llengua emprada és del segle XV; la temàtica, està un tant allunyada dels problemes dels joves de 3r i 4t de Secundària; el món de la cavalleria i l’amor cortés sols els coneixem pels “llibres de text”.

És per això que abans de començar a llegir el Curial caldria conéixer l’argument. El trobem en la següent pàgina web  http://lletra.uoc.edu/ca/obra/curial-e-guelfa-s-xvCurial e Güelfa. També és interessant veure este power point curial-e-guelfa-innovacio-de-la-novella.html    

A més, a classe hem realitzat estes dues activitats:

Activitat 1Es tracta de resoldre un logogrif on hem d’endevinar  el nom d’algunes de les armes ofensives que utilitzaven  els cavallers.

Activitat 2: Es tracta d’escollir els fragments de la novel·la que més ens agraden a mesura que anem llegint el llibre (anotem les pàgines en esta fitxa).

Després, amb un micròfon i el programa fotobabble, podrem gravar amb la nostra veu els fragments que hem escollit abans, i insertar-los a una imatge (triarem també la nostra imatge preferida). Queda superbé!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Novel·la, Pla lector

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s