Pràctiques TIC en classe de llengua

 

Crec sincerament que l’arribada de les TIC a l’ensenyament és un regal meravellós per al professorat de llengües. Ja no podríem entendre les classes sense les TIC i malament ho tenim si encara som analògics i treballem sols amb paper. El món ha canviat i nosaltres som profes de la comunicació, no? Doncs, utilitzem les eines de la comunicació del segle XXI.

Fa sols 15 anys era impensable poder editar a l’aula un vídeo que havíem gravat (Sony Vegas), posar veu a la nostra sèrie favorita (Adobe Audition), gravar un programa de ràdio (Audacity), jugar a un concurs de sintaxi (Kahoot, Plickers). No se’ns ocorria que podíem generar coneixement i encriptar-ho en codis QR (Unitag), crear un blog (WordPress) i allotjar allí els nostres podcast (ivoox), veure el que fan altres companys en altres centres, i fins i tot la possibilitat de treballar conjuntament en un projecte comú (Valencinada).

Existixen tantes possibilitats que de vegades pense que les TIC s’han inventat per al professorat de llengües. Ens permeten treballar la llengua sense que el fi últim siga la llengua. Passem del codi escrit al codi oral per a després passar al codi audiovisual, generant comunicació i nous continguts, on per primera vegada és l’alumnat el protagonista del seu discurs. Tota això, clar, amb l’acompanyament del professorat. Una meravella perquè es generen tantes possibilitats com persones participen en el projecte.

Una bona pràctica TIC de la qual gaudisc actualment és estar en contacte amb altres profes que són una font d’inspiració i que compartixen el que fan a l’aula. Formar part de la xarxa 1entretants i particicipar en les #comparTIC, connectar-me de tant en tant els dimecres a través de Twitter a @XaTac_5, formar part del claustre twitter (Twitter) i conéixer les novetats en el món de l’ensenyament, assistir a les Jornades de Novadors o simplement poder realitzar un curs MOOC (INTEF) des de ta casa és un regal que fa 15 anys no teníem.

Gràcies a les TIC els centres hem obert les portes al món i se’ns brinda la possibilitat de treballar cooperativament. A més a més, està al nostre abast tindre accés a la informació i estar sempre formant-nos.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under TIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s