Mestre per un dia

Captura_2

Imatge de gettyimages.com/detail/200289543-002

 

Ja tenim el nostre PRIMER PROJECTE i estem contents amb els resultats!

En 4t d’ESO, en l’assignatura de Valencià: llengua i literatura, enguany estem treballant per projectes i el primer ha sigut Mestre per un dia.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE. Es tractava que els alumnes de 4t d’ESO entraren a les aules de Primària i foren “mestres de Valencià per un dia”.

L’experiència ha sigut xulíssima i els alumnes estan contents amb els resultats. En este vídeo ens ho conten. El càmera i realitzador és Moisés Gil, alumne de 4t d’ESO, i els membres del grup, a més de Moisés, són Roger, Sara, Borja i Esther.

DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE.

Al llarg de tres setmanes, l’alumnat de 4t d’ESO ha preparat les classes de Valencià que havien de donar en Primària (accentuació, diftongs, adjectius, quantitatius, estructura de l’oració, etc.). A l’aula d’informàtica han buscat la informació, exercicis, activitats, jocs, dinàmiques, cançons; han construït els seus power point, cartolines, etc.

Per primera vegada, eren ells els qui havien de preparar les classes…

Abans d’entrar a les aules, hem treballat conjuntament amb els mestres de Valencià de Primària (3r, 4t, 5é i 6é de Primària) i la professora de 1r d’ESO per conéixer com eren els alumnes, ja que no hi ha dos classes iguals. Per coordinar-nos millor, hem utilitzat el DAFO i així hem estudiat les debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats que teníem a cada aula.

També han “assatjat” com a mestres les seues intervencions abans d’anar a Primària… hem fet un munt de faena.

mailtreball en equip 2

No ho hem dit abans, però hem format equips (5 equips) i així treballar millor (treball cooperatiu). Utilitzàvem un FULL DE RUTA on programàvem el treball a fer cada sessió. El grup comptava amb un secretari i un coordinador; també amb un alumne d’Informàtica i un de Plàstica.

AVALUACIÓ_MESTRE PER UN DIA

DAFO

AVALUACIÓ DEL PROJECTE.

Els criteris d’avaluació estan en esta fitxa ↑ . Hem avaluat per competències i en tot moment els alumnes coneixien què se’ls demanava. L’alumnat ha emprat les dianes per avaluar el que ha aprés al llarg del projecte i la nota final ha sigut la mitja de la nota de l’alumne i la del professor, sempre que la diferència no siga de més d’un punt (és un pacte que vam fer i la idea “li la vaig copiar” a Pep Hernández; gràcies Pep per les teues aportacions).

2013-10-21 11.51.402013-10-21 11.21.552013-10-21 11_23_422013-10-21 11_50_57-1

Al final del projecte, quan s’ha avaluat, hem comentat que ha sigut gratificant que els alumnes de Primària i 1r d’ESO han entrat en la dinàmica que els de 4t d’ESO els proposaven, i en tot moment estaven encantats que haguérem entrat a les seues aules. Hem gravat algunes de les classes, però la qualitat de les imatges no és bona i per això no ho hem penjat (ho conservem per a ús intern).

L’experiència ha sigut gratificant, hem aprés tots moltíssim (profes i alumnes) i és un projecte que es pot realitzar a molts col·legis i des d’ací vos animem!

Si necessiteu més informació, podeu utilitzar el blog o dirigir-vos també al correu homiliesdorganya@gmail.com

Anuncis

1 comentari

Novembre 14, 2013 · 16:50

One response to “Mestre per un dia

  1. ENHORABONA!!!! L´esforç ben fet sempre es veu recompençat. Endavant i a per més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s