Deures d’estiu

felicitatENHORABONA als qui heu aprovat les assignatures de Valencià i Castellà!

No hi ha deures d’estiu per a vosaltres. Gaudiu de sol, la platja, els amics, la família i… els llibres!

Sí, els llibres. Per què no? Podeu aprofitar l’estiu per llegir un llibre; el que vosaltres vulgueu. Podeu anar a la Biblioteca Municipal de Cocentaina i triar-ne un, podeu llegir algun llibre que vos deixen, podeu veure el que hi ha a les llibreries, podeu buscar en algun foro…

Quan l’acabeu de llegir, no farem el que fem sempre a l’aula: comentar la lectura, expressar la nostra opinió personal en veu alta i compartir-ho amb els companys (llibrefòrum). Com és estiu i no anem a classe, és millor que expresseu les vostres opinions, per escrit, a través del blog, en FEU UN COMENTARI.

Aniré publicant els vostres comentaris a mesura que els envieu al blog. Vos espere!

___________________________________________________

3r 4t VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA

Si no heu aprovat l’assignatura, sí que heu de fer un poc de deure per preparar la convocatòria extraordinària de setembre.

Vos propose per a enguany elaborar un dossier que incloga les vostres activitats, els vostres deures d’estiu. Si cliqueu damunt de cada apartat (els subratllats), teniu un model que podeu descarregar-vos i personalitzar-lo:

 1. PORTADA (nom de l’assignatura, alumne, etc.)
 2. HORARI DE TREBALL  i PLANIFICACIÓ DELS DEURES
 3. ACTIVITATS:

video3.1 Elaborar un vídeo de 5 minuts, on presenteu i parleu dels escriptors que hem estudiat al llarg del curs : Eiximenis, Ausiàs March, Joanot Martorell, etc. (per als alumnes de 3r ESO); Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, etc. (per als alumnes de 4t ESO). La informació podeu extraure-la del llibre de text de Bromera o de les pàgines que coneixeu d’internet. Quan graveu el vídeo, heu de mirar a la càmera (“no heu de llegir”), utilitzar un registre formal i intentar tindre una bona pronúncia. Després, quan l’editeu, podeu insertar alguna que altra diapositiva amb imatges dels autors. No vos oblideu de citar les fonts que heu utilitzat (bibliografia).

Esta activitat no la incloureu en el dossier. Heu d’enviar el vídeo per correu electrònic homiliesdorganya@gmail.com

sobre3.2  Redactar una carta, utilitzant l’estructura de la carta (encapçalament, salutació, etc.). La carta ha de tindre entre 150 i 175 paraules. Recordeu-vos-en de corregir les faltes d’ortografia utilitzant els correctors on line.  Ací, al blog, teniu enllaçats diccionaris i un corrector ortogràfic.

3.3  Heu de fer dictats (un mínim de 15 dictats). Podeu utilitzar els textos que vulgueu o esta pàgina: cefe.gva.es/polin/val/jqcv/. Els dictats s’han de presentar amb les posteriors correccions (com tenim costum fer a classe al llarg del curs).

extra%20extra3.4 Redactar un notícia d’actualitat local. L’article ha de tindre unes 200 paraules i ha de respectar les parts de la notícia (titular, entradeta, cos de la notícia, foto, etc.). Recordeu-vos-en de corregir les faltes d’ortografia.

3.5 Resumir en fitxes els continguts de Gramàtica i Ortografia del llibre de text de Bromera (Fitxa 1. L’apostrofació Fitxa 2. Les funcions de l’oració  Fitxa 3. Els diftongs, etc.). Heu d’utilitzar sols un full per a cada fitxa.

3.6. Estudiar per a l’examen de setembre, sobretot els continguts de Literatura.

     4. AVALUACIÓ FINAL

HORARI DE TREBALL

Horari de treball

PLANIFICACIÓ DELS DEURES

Planificació dels deures

AVALUACIÓ FINAL

Avaluació final

_________________________________________________________

1r de VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA

Si no heu aprovat l’assignatura, heu de fer un poc de deure per preparar la convocatòria extraordinària de setembre.

Heu d’elaborar un dossier amb els següents apartats. Si cliqueu damunt de cada apartat (els subratllats), teniu un model que podeu descarregar-vos i personalitzar-lo:

 1. PORTADA (nom de l’assignatura, alumne, etc.)
 2. HORARI DE TREBALL  i PLANIFICACIÓ DELS DEURES_1ESO
 3. ACTIVITATS:

ORTOGR~13.1 Resumir en fitxes els continguts d’Ortografia que apareixen en el llibre de text de Bromera (Fitxa 1. Els diftongs Fitxa 2. La síl·laba i l’accentuació, etc.). Heu d’utilitzar sols un full per a cada fitxa.

3.2  Heu de fer dictats (un mínim de 20 dictats). Podeu utilitzar els textos que vulgueu o esta pàgina: cefe.gva.es/polin/val/jqcv/. Els dictats s’han de presentar amb les posteriors correccions (com tenim costum fer a classe al llarg del curs).

sobre3.3  Redactar una carta dirigida a un amic vostre que està de viatge. Heu d’utilitzar l’estructura de la carta (encapçalament, salutació, etc.). La carta ha de tindre entre 125 i 150 paraules. Recordeu-vos-en de corregir les faltes d’ortografia utilitzant els correctors on line.  Ací, al blog, teniu enllaçats diccionaris i un corrector ortogràfic.

3.4  Escriure un microrelat, que comence així “Vaig eixir de la piscina i no trobava la roba, el mòbil, els diners. On estaven les meues coses? I els meus amics?…” Màxim 500 paraules, un full.

hablar3.5 Contar a algú de la vostra família una pel·lícula que hàgeu vist. Després els heu de preguntar com ho heu fet. Duració 5 minuts. Prepareu-vos abans el que heu de dir (argument, personatges, opinió personal, etc.)

3.5. Estudiar per a l’examen de setembre, sobretot l’apartat de Literatura.

        4. AVALUACIÓ FINAL DE 1r ESO

Horari de treball

Horari de treball

Planificació dels deures

Planificació dels deures

Avaluació final

Avaluació final

Si teniu algun dubte, utilitzeu el correu electrònic homiliesdorganya@gmail.com per comunicar-nos.

El dossier heu de presentar-lo el dia de l’examen de setembre. L’examen representarà el 60% de la nota, els deures el 30% i la nota del curs el 10%.

Ànims! felicitat

Anuncis

16 comentaris

Filed under Comprensió lectora, Escriptores, Escriptors, Expressió escrita, Expressió oral, Gramàtica

16 responses to “Deures d’estiu

 1. El llibre que he triat per contar-te és el primer volum d’una saga juvenil anomenada ‘Hermosas criaturas’. El protagonista és Ethan i conta la seua vida al llarg d’uns quants mesos, quan coneix a Lena i descobreix que aquesta no és una xica com els altres…
  Et deixe la ressenya del llibre que vaig fer al meu bloc, allí està tota la informació… la meua opinió, frases extretes del llibre i la nota.
  http://viviendoennuestrocuento.blogspot.com.es/2013/06/hermosas-criaturas-kami-garcia-y.html
  Que passes bon estiu.
  Marina.

 2. Sara Molines Alcaraz

  Aquest estiu m’he llegit un llibre que s’anomena Traición, escrit per Scott Westerfeld. Aquest llibre és futurista o de ciència-ficció. A la ciutat on viu Tally, les autoritats et sotmeten a una operació estètica (als 16 anys ), per fer que tots siguen perfectes i ningú lleig. A ella li fa molta il·lusió, perquè no vol ser lletja de per vida. Però 3 mesos abans del seu aniversari coneix una xica, anomenada Shay. Aquestes es fan molt amigues, però un dia les autoritats li donen a decidir: Shay o l’operació.
  En la meua opinió, ha sigut un llibre que m’ha encantat i molt fàcil de llegir. És llarg, però es fa curt i té un final molt inesperat.
  Bon estiu, i fins el curs següent!
  Adéu! 🙂
  Sara Molines

 3. Sara Ujaldón Brotons

  M’he llegit el llibre El diari de la Neus.
  A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè la protagonista té molts problemes amb l’amor i un d’aquests acaba amb desgràcia.
  Aquest llibre és d’amor i tristessa, i els agradaria molt a les persones que lligen llibres d’aquest tipus.

 4. Carla Menor Seguí

  Aquest estiu m´he llegit un llibre que s’anomena L’infern de Marta, escrit per Pasqual Alapont.
  Aquest llibre tracta d’una jove que se’n va a un pis amb les seues amigues Carme i Júlia a València per estudiar dret. Allí també està el seu amic de sempre, Jofre.
  Marta acaba de deixar la seua relació amb el seu nuvi, perquè ell diu que s’ofega i se`n va a Amsterdam.
  Un dia Jofre va presentar Hèctor, un amic, a Carme, a Júlia i a Marta. L`Hèctor té molt d’ínterés per Marta. Així que Marta s’oblida del seu “ex” i comença a enamorar-se d´Hèctor. Ací comença el seu infern.
  Aquest llibre és de gènere dramàtic.
  M’ha agradat molt llegir aquest llibre.

 5. Eva Boronat Soler

  Aquest estiu m’he llegit un llibre anomenat Canciones para Paula, de Blue Jeans, pseudònim de Francisco de Paula Fernández. El llibre m’ha agradat molt. Tot i que és prou llarg, des del primer moment t’enganxa.
  És un llibre d’amor que narra la història d’una adolescent anomenada Paula, que s’enamora d’un xic de 22 anys. Al principi pareix que estan fets l’un per l’altre, però més avant comencen a aparéixer personatges que influiran en el que senten l’un per l’altre.
  També d’aquest llibre m’ha agradat que la història es conta des de diferents punts de vista segons el personatge que ho viu. Això al principi et pot liar un poc, però a mesura que vas llegint, agraïxes que estiga fet així per conèixer més detalls.
  En resum, ha sigut un llibre que pensava que no, però m’ha agradat molt, i li’l recomanaria sobretot a gent jove, de segur que els agrada! Li posaria de nota un 9.
  Adéu!

  • Claudia Fenollar

   Bona vesprada a tothom.

   Jo m’he llegit El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry.

   Tracta sobre un home que anava pel desert conduint el cotxe i el motor se li va trencar. Aleshores es va adormir i va tindre un somni en què se li apareixia un petit príncep que es dedicava la vida a cuidar d’única rosa que tenía al seu roser.
   Un día avorrit de viure allí, va decidir anar-se’n a recórrer altres planetes. En un va conéixer un rei egoista que sols volía el mal per al seu benefici; en un altre planeta va conéixer un altre rei que recorria a la beguda per no tindre vergonya al seu poble. En el tercer planeta va conéixer un home de negocis que es dedicava a contar estreles per les nits i així va continuar fins arribar a l’octau planeta on va arribar a la terra.
   En aquest planeta va conéixer una rabosa que tenía por dels humans i no li deixava que s’acostara per a tocar-la, fins que van passar uns dies i es van fer amics; estava tan a gust a la Terra que de volta en quan se’n recordava de la seua estimada rosa.

   Com es tracta d’ún sonmi, qualsevol cosa es possible… La nota que li posse és un 7.

   Claudia Fenollar, 1r ESO

 6. Andrea Valor

  El llibre que m’he llegit s’anomena El cas del Pare Noel.
  Tracta de quatre xiquets anomenats Charly, Fred, Ravenet i Estefi.
  Aquests xiquets formen un equip de detectius: Charly & Company.
  En aquest llibre es fiquen en un ambolic intentant fer comprendre a la polícia que en els magatzems dels Hurtig hi ha uns delinqüents fent-se passar de Pare Noel, furtant tot el que podien d’aquells extranys magatzems. Els xiquets passen moltes experiències.
  Aquest llibre és d’aventures i a mi m’ha agradat molt.

  Andrea Valor, 1r ESO.

 7. Eric Carvajal

  ¡Hola Encarna!
  Durante este verano he leído Joyland, una obra de Stephen King.
  Se relata el verano de 1973 donde un joven, Devin Jones, tras la ruptura con su novia, decide abandonar el campus universitario para ir a trabajar a Heaven’s Bay, una ciudad en la que hay un famoso parque de atracciones, Joyland. En este parque consigue trabajo, y …
  Me ha encantado este libro, es genial. A priori parece muy díficil de leer, pero sabes muy bien de qué está hablando en cada momento. Se puede decir que en esta historia hay amor, amistad, misterio, desamor y terror. Es un libro muy completo y muy recomendable. Le pondría un 10.

 8. Elena Francés

  Hola Encarna!
  Com que el llibre que m’he llegit aquest estiu és en castellà, vaig a escriure’t en castellà.
  El libro que me he leído es La fortaleza digital , de Dan Brown, escritor de la famosa novela El código Da Vinci. Este libro relata la historia de la NSA, una organización de los EE.UU, la misión de la cuál es proteger al país de ataques terroristas. Para ello, la sección de Criptografía de dicha organización ha inventado un ordenador capaz de descifrar y leer todos los mensajes que “navegan” por la red; Transltr. El conflicto empieza cuando…
  En cuanto a la estructura, es parecida a la de Canciones para Paula, el libro que se ha leído Eva.
  A primera vista me pareció un libro difícil de entender porque hay muchos tecnicismos del campo de la informática que en un principio no entiendes, pero más tarde la intriga y las tramas que se van añadiendo (un cómplice de Tankado, por ejemplo), te van cautivando cada vez más.
  Me ha gustado mucho y recomendaría este libro a la gente que le gusta la informática i las novelas policíacas.
  Nota: 9

  Adéu!

 9. Pau Botella

  Hola!
  Yo me he leído Puro Maldini. Es un libro escrito por el periodista deportivo Julio Maldonado. A mí me ha gustado mucho este libro, porque trata sobre mi deporte favorito que es el fútbol y porque al escritor le gusta tanto el fútbol como a mí.
  En el libro explica su pasión por este deporte. Cuenta muchas anécdotas suyas y comentarios sobre partidos que él ha vivido como periodista y como aficionado.
  El libro es bastante largo, pero si te gusta el fútbol es muy interesante, porque conoces muchísimos datos. Es el libro que más me ha gustado, porque he conocido mucho sobre la historia del fútbol y sobre mi periodista favorito.
  Recomendaría el libro a la gente que le guste el fútbol o quiera conocer más sobre este deporte.
  Nota: 10.

 10. Otón Merín

  Jo he llegit El jugador de Petrer. A mí no m’ha agradt aquest llibre, perquè a Pere li passen uns fets de mala sort i gràcies que ell és molt llest aconseguix escapar d’aquells fets.
  Jo no recomane aquest llibre perquè és molt avorrit i no m’ha agradat la trama que té.

 11. Paola Cloquell

  El llibre que m’he llegit aquest estiu s’anomena Soledades de Ana, de Jordi Sierra i Fabra. M’ha agradat molt ja que no se m’ha fet gens llarg i perquè per a mi l’argument ha sigut molt identificatiu amb la societat de hui en dia.
  Aquest tracta sobre una jove de 19 anys anomenada Victoria, la qual està estudiant a l’estranger, reb la noticia que la seua germana, amb 15 anys, ha mort durant un intent d’avortament, així que decideix tornar. Ella fa tot el possible per esbrinar el que va passar, ja que no entén res i els seu pares intenten evitar parlar d’aquest tema. Mentre ho va esbrinant se n’adona que la causa de la seua mort ha sigut per més d’una raó, i una d’elles éra l’amor.
  M’ha agradat perquè narra problemes molt realistes entre els jovens que poden aparéixer a les nostres vides. També perquè esta dividit per capítols i així se m’he fa més fàcil llegir i perquè és molt entretingut i és molt fàcil enganxar-se a la història.
  Li ho recomanaria sobretot a la gent jove perquè segur que gaudeixen igual que ho he fet jo.
  La nota que jo li posaria es un 9.
  Adéu. 🙂

 12. Jordi Alcaide

  Jo he llegit Joc, set i partit. Aquest llibre és de Jordi Sierra i Fabra. És un llibre que m’ha agradat molt perquè narra la història d’un xiquet jove que comença jugant a futbol, però se li dóna molt bé el tennis i no sap què decidir. Demana ajuda a la família, però ells opinen que per part d’uns el futbol i per parts d’altres el tennis … al final acaba decidint el tennis.
  M’ha agradat perquè aquesta història reflexa una infància de Rafa Nadal, el tennista professional que va passar per la mateixa situació i ell també va triar tennis.
  Aquest llibre el recomane a la gent que li agrada l’esport perquè en un dia es pot llegir.

 13. Sara Carbonell

  Aquest estiu me llegit El código da Vinci, de Dan Brown. Aquest llibre és el segon d’una saga de quatre llibres. Conta la història de Robert Langdon que es contractat per a investigar l’assassinat del conservador del Louvre Jacques Saunière. En aquesta investigació coneix Sophie Neveu, que és la néta del conservador. Robert i Sophie s’embarquen en una misteriosa i aterradora aventura per a descobrir l’assassí de Jacques Saunière.
  A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè m’encanten les històries de misteri i jo recomanaria aquest llibre a la gent que li agraden els misteris i els enigmes, i també a la gent que li agrade llegir perquè és una miqueta llarg.

 14. Alberto Sanchez

  Yo he leído La ciudad invisible, que trata sobre un joven de 13 años llamado Josh, que lleva una vida normal en Oxford. Hasta que un día se entera de que su padre, un arqueólogo experto en la civilización maya, ha muerto en un accidente aéreo en México. Él va a México y descubre que fue un asesinato. A Josh le pasan muchas aventuras mientras el asesino le persigue, descubre muchas cosas sobre el famoso fin del mundo del 2012 gracias a sus aventuras e investigaciones de su padre.
  El libro está bastante bien y sí que lo recomiendo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s