VerdCel

Verdcel_musica de telers

VerdCel és un grup de música, que ja porta uns anys funcionant, però nosaltres els acabem de conéixer ara. Malgrat tindre’ls tan prop (són d’Alcoi i nosaltres de Cocentaina), mai havíem escoltat la seua música.

Hem inclòs les cançons de VerdCel en les classes de Valencià de 3r i 4t d’ESO, perquè assistirem a un concert seu i abans volem treballar a l’aula les seus cançons, la seua música.

Comencem visionant un dels seus últims treballs: Cadira. L’escoltem i després el comentem (nostàlgia d’algú que ja no està…, moments viscuts…, presència de verbs en passat…).

Si algú vol seguir la lletra mentre l’escolta, ací la teniu:

Passe pel bar de la vella ciutat / on vam estar, / dues cadires al racó, / una taula de marbre rodona al fons / al costat del finestral, / cadires ara / ara / ara buides, / ara la meua mala sang buide, / ara la teua mala sang buides, / ara la meua mala sang buide, / ara la teua. / Els cafès i el berenar que vam prendre / i que ara hem vist perdre. / Aquells que vam ser / i que ja no estan, / ja no estan. / Tovallons desplegats, / culleretes i tasses / d’on ens vam alçar. / Molles escampades, / rodals de gots, / on vam estar, / on vam estar, / on vam estar. / Ara cossos s’omplen de buidor, / de risc plenes les il·lusions, / generositat d’incertesa, / el silenci que pesa, / el silenci que crida. / Els cafès i el berenar que vam perdre / i que ara hem vist prendre. / Aquells que vam ser i que ja no estan, / ja no estan. / Ara la meua mala sang buide, / ara la teua mala sang buides. / Ara, ara. / Ara, ara. / Ara la meua mala sang buide, / ara la teua mala sang buides. / Ara, ara. / Ara, ara.

Vos agrada? Cartell VerdCel Cocentaina 25 abril

El concert és el dijous, dia 25 d’abril, al Centre Cultural el Teular i està organitzat per la Coordinadora Alcoià i Comtat pel Valencià, AVIVA i l’Ajuntament de Cocentaina. Les lletres de les cançons que interpretaran al concert les podem conéixer si cliquem el següent enllaç: REPERTORI. Una de les composicions que interpretaran és No sé si ets. Ací teniu el clip penjat en youtube i la lletra està en l’arxiu REPERTORI ↑:


A més a més, comentar-vos que VerdCel té una web molt interessant on pengen tots els seus treballs www.verdcel.com. Allí hem conegut un projecte molt bonic Globus aerostàtic, que en paraules seues: “Ha estat fruit d’un treball col·lectiu. Hem fet el muntatge a partir dels xicotets vídeos que ens ha enviat la gent. Tot va començar a través del web…”

 


Per finalitzar el post (i la classe), comentar que VerdCel també ha elaborat un còmic. Podeu veure’l clicant l’enllaç Còmic de VerdCel.

Ànim! Ens veiem al concert!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Expressió escrita, Expressió oral, Poesia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s