Tècnica del trencaclosques (Aronson)

6TIk66DpeNNKIW2aQM8O-6kv4emurr61nqosjlqduoa0-medium3r ESO Valencià: llengua i literatura

Elegim un tema: la literatura al segle XV. Dividim el tema en 5 subtemes: Jaume Roig, sor Isabel de Villena, Roís de Corella, Tirant lo Blanc, Curial e Güelfa.

Organitzem la classe en 5 grups on cadascú del membres s’especialitza en un subtema. Cada membre del grup busca informació en internet sobre el subtema que li ha tocat (Jaume Roig, sor Isabel de Villena, etc.) i després la comunica a la resta del grup (aprenentatge cooperatiu). Al final, cada grup-base crea un document (power point, fotobable, pòster digital etc.) on han de demostrar el que han aprés.

Cada alumne, cada peça del trencaclosques és imprescindible per tal d’aconseguir els objectius marcats (corresponsablitat). Al llarg del treball, sempre estem compartint les nostres habilitats, el nostre saber; estem construint entre tots.

També es podem formar grups d’experts en la tercera sessió. Els alumnes deixen els grups-base i formen grups-experts agrupats pels subtemes que han investigat (Jaume Roig, sor Isabel de Villena, etc.).

PuzzleDesprés tornem a la formació inicial (grups-base) per a realitzar l’exposició oral. Per a preparar l’exposició seguim el procés que hem aprés (veure en una altra entrada al bloc “Exposició oral en 1r d’ESO. Fitxa 2“).

A continuació adjunte una fitxa perquè realitzeu el seguiment de cada sessió i la valoració final del procés d’aprenentatge. SEGUIMENT. Heu de descarregar-la, imprimir-la i escriure el noms dels membres del grup. Ànim!

Podeu trobar informació sobre Tirant lo Blanc, Curial e Güelfa, sor Isabel de Villena també en el blog. En la casella CERCA, busqueu l’entrada a cada post.

Anuncis

2 comentaris

febrer 13, 2013 · 22:33

2 responses to “Tècnica del trencaclosques (Aronson)

 1. Moisés

  Bona nit.
  Sóc un professor del col·legi San Antonio de Padua de Carcaixent que imparteix Valencià en 1r, 2n i 3r d’ESO. Em sembla molt interessant el que esteu fent amb els alumnes, aquesta manera d’avaluar és genial. M’agradaria saber com us està anant i si hi ha alguna possibilitat que ens passeu algun material que esteu utilitzant. Nosaltres volem fer alguna cosa semblant ací.
  Una abraçada i estem en contacte.
  Moisés

  • Hola, Moisés:
   Encantada que hages connectat amb el blog homiliesdorganya.
   Pel que em comentes, la resposta de l’alumnat de 3r d’ESO del curs passat va ser molt bona i a tots els va agradar treballar amb la Tècnica Aronson. De fet, gràcies al bon resultat d’esta tècnica, hui per hui estem treballant per projectes en 4t d’ESO.
   Et puc facilitar tot el material que tinc (la majoria està també penjat al blog). El meu correu és
   homiliesdorganya@gmail.com.
   Fes-me arribar el teu correu i així podré enviar-te el que em demanes.

   Mila Encarna Pascual

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s