Deures d’estiu, deures portàtils

Els qui heu aprovat ara en juny les assignatures de Castellà i Valencià, ENHORABONA! Per a este estiu, sols vos heu de llegir un llibre de lectura.

Podeu triar el llibre que vosaltres vulgueu: un llibre que tingueu a casa, un llibre de la biblioteca municipal,  algun llibre que vos deixa un amic, etc. Ja sabeu que tots els llibres són portàtils i poden acompanyar-vos a la piscina, a la platja o al sofà de casa.

Quan acabeu de llegir el llibre, seria interessant que enviàreu al blog un comentari amb la vostra opinió personal (sols 4 ó 5 línies). També podeu posar-li “nota” al llibre.

Els qui no heu aprovat les assignatures de Castellà i Valencià haureu de fer un poc de faena per preparar la convocatòria de setembre. 

3r i 4t de VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA

Heu d’elaborar un dossier amb els següents apartats. Si cliqueu damunt de cada apartat (els subratllats), teniu un model que podeu descarregar-vos i personalitzar-lo:

 1. PORTADA (nom de l’assignatura, alumne, etc.)
 2. HORARI DE TREBALL  I PLANIFICACIÓ DE LES ACTIVITATS
 3. ACTIVITATS:

3.1  Heu d’elaborar un power point dels escriptors que hem estudiat al llarg del curs : Eiximenis, Ausiàs March, Joanot Martorell, etc. (per als alumnes de 3r ESO); Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, etc. (per als alumnes de 4t ESO). La informació podeu extraure-la del llibre de text de Bromera o d’internet. Heu d’utilitzar una diapositiva per al nom, la fotografia i la biografia; i una altra diapositiva per a incloure l’obra literària.

3.2  Heu de redactar una carta protesta o una declaració amorosa, utilitzant l’estructura de la carta (encapçalament, salutació, etc.). La carta ha de tindre entre 150 i 175 paraules. Recordeu-vos-en de corregir les faltes d’ortografia.

3.3  Totes les setmanes haureu de fer almeys tres dictats. Podeu utilitzar esta pàgina: http://www.cefe.gva.es/polin/val/jqcv/preparacio_lectures_dictats.html. Els dictats s’han de presentar amb les posteriors correccions (com tenim costum fer a classe al llarg del curs).

3.4 Heu de redactar un article d’opinió sobre el tema que vulgueu. L’article ha de tindre entre 200 i 225 paraules. Recordeu-vos-en de corregir les faltes d’ortografia. Ací, al blog, teniu enllaçat diccionaris i un corrector ortogràfic.

4. AVALUACIÓ FINAL

Si teniu algun dubte, podeu utilitzar el correu habitual homiliesdorganya@gmail.com

 Ànim!

 

 

 

3r i 4t de LLENGUA CASTELLANA I LITERATURA

 

 

 

 

Heu d’elaborar també un dossier amb els mateixos apartats, però diferents activitats. Recordeu que si cliqueu damunt de cada apartat (els subratllats), teniu un model que podeu descarregar-vos i personalitzar-lo

1.PORTADA

2. HORARI DE TREBALL I PLANIFICACIÓ DE LES ACTIVITATS

3. ACTIVITATS:

3.1 Heu d’escriure 3 poemes en castellà utilitzant alguna de les composicions estròfiques que apareixen en una entrada a este blog que hi ha més avall: HE D’ESCRIURE UN POEMA. Els temes per als 3 poemes són: els sentiments, la injustícia, ser  diferent.

3.2 Heu d’inventar-vos un microrelat en castellà de 200 ó 225 paraules. El relat pot començar com ho fa Quim Monzó en un dels seus relats: “Durant dies tractà d’aconseguir una cita amb la veu misteriosa. Després de molts vespres de bregar-hi, la veu acceptà: demà, a les vuit a tal lloc…” Si cliqueu en el següent enllaç, està tot el relat; s’anomena TRUCS.

3.3 Heu de preparar una exposició oral en castellà sobre un dels autors que hem estudiat al llarg del curs: Lope de Vega, Miguel de Cervantes, etc. (per als alumnes de 3r d’ESO); i Bécquer, Miguel Hernández, F. G. Lorca (per als alumnes de 4t d’ESO). Gravareu en vídeo la vostra exposició oral i l’enviareu a homiliesdorganya@gmail.com. Duració màxima 4 minuts.

 4. AVALUACIÓ FINAL 

 

2n de VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA

A continuació teniu uns links, que ens facilita l’editorial Bromera, on podeu trobar exercicis sobre:

-Sinònims http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/mudsmots/taller/exercicis.htm

– Accent o dièresi http://www.lapobladelduc.org/curs/accent.htm

-Oracions http://www.xtec.cat/~jvilaro/arxius/me1-%20oracio%20simple%20(t1)/index.html

– Gèneres  http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/literatura/index.htm#

 

Anuncis

19 comentaris

Filed under Expressió escrita, Pla lector

19 responses to “Deures d’estiu, deures portàtils

 1. Marina Gozalbes

  Vaig a deixar un xicotet comentari dels llibres que m’he llegit:
  ·Alas de fuego: És un llibre de Laura Gallego, escrit en castellà i m’ha agradat molt, ja que tracta sobre fantasia i conta la història d’Ahriel, un àngel al qual envien a la presó més maligna del planeta.
  ·Alas negras: Aquest és la continuació de “Alas de fuego” i com calia esperar, també m’ha agradat molt.
  ·Crepúsculo: Estic segura que aquest llibre sí que el coneixeràs. Sols comentar que m’agrada molt la forma en què està escrit i m’ha sigut realment fàcil de llegir, gràcies tamé al fet d’haver vist la pel·licula amb anterioritat.
  Avui he començat a llegir Luna Nueva.

  Bones vacances.
  Marina.

 2. Sara Molines

  Aquest estiu m’he llegit En busca de la meravella perduda. Un llibre sobre un home que coneix una dona en un bar i s’enamora. Poc després llig en el periòdic que és una comtessa i decideix anar a la seua mansió a visitar-la.
  Com a nota li posaria un 9, tenint en compte que no m’agraden massa les històries d’amor, i aquesta m’ha agradat prou. El recomanaria a les persones que els agrade l’humor, ja que encara que no ho parega en té, i molt.
  Ara estic llegint-me El fantasma del metro, que es misteriós i també m’està agradant.
  Adéu!
  Sara Molines
  2n ESO

 3. Andrea V

  El llibre que m’he llegit és Cállame con un beso. Aquest llibre és l’últim de la trilogia “Canciones para Paula”. Tracta d’amors i desamors i d’una avantura d’un grup d’amigues. Recomane aquests tres llibres que són molt fàcils de llegir i quan els comences ja no pots parar.

  Ara estic començant La llave de Sarah que pel que he escoltat de segur que no em deixa indiferent. Ja comentaré sobre aquest llibre.

  Bones vacances a tots!
  Andrea

 4. Shijia

  De los libros que he leído este verano, el que más me ha gustado ha sido Una extraña travesía. El libro describe la fiebre del oro de Australia. El protagonista es Karl y el libro cuenta lo que sucede a lo largo de su vida, que tiene que ver con el mar y el oro.
  Yo recomendaría el libro, ya que es fácil de comprender. Le pondría un 9 de nota.

 5. Moisès Gil

  El meu llibre és Coses de la lluna, de Mercé Viana, és un libre que combina set històries diferents, on cada una té la seua peculiaritat. Són històries on tot és possible. A mi d’aquestes set la que més m’ha agradat ha sigut París, tot un record, una història on desapareix una obra d’art al Museu d’art modern de París. És un llibre fàcil d’entendre, jo li posaria un 7 de nota.

 6. Pau Botella

  El llibre que he llegit es diu La Secta del Graal, de Joan Pla.
  El llibre m’ha agradat molt per diversos motius: la major part de la història transcorre a la nostra terra, València, i per altra part m’ha agradat perquè és de misteri i aventures, ja que els personatges es fiquen en molts embolics. El llibre enganxa, és fàcil de compendre i és curt, jo li posaria un 9 de nota.

 7. Elena Francés

  El llibre que m’he llegit aquest estiu ha sigut El-joc.com de Gemma Luch; és un llibre que tracta de venjança, misteri, amistat i també d’un món virtual molt perillós.
  Aquest llibre està un poc endinsat en la pel·lícula dels germans Wachowski, Matrix.El personatge principal és Llum, una estudiant, especialista en la informàtica; cosa que acaba causant-li alguns problemes. Altres personatges secundaris són Dani, amic de llum; Joana, amiga de Llum, i Joan, conegut de la colla d’amics. El llibre té diferents formes d’expressió escrita, de vegades apareixen conversacions virtuals en un xat…, i també apareix una entrevista en què apareix tan sols la contestació de les preguntes; aquesta forma d’escriure em va parèixer molt interessant.
  M’ha agradat prou aquest llibre, però algunes coses eren difícils d’entendre, sobretot en les entrevistes; així i tot, la meua nota per aquest llibre és d’un 8.

 8. aranza

  Aquest estiu he llegit els llibres que formen part de la trilogia “Canciones para Paula “. Aquests llibres tracten temes sobre el amor, el desamor, les relacions amb els amics… Aquests llibres són:
  Canciones para Paula: és el primer llibre de la trilogia. En aquest llibre el tema principal és l’amor.
  -¿Sabes que te quiero?: és el segon llibre. En aquest llibre el grup d’amics realitzen una acampada on passaran coses inesperades per a tots.
  Cállame con un beso: és el tercer llibre. En aquest llibre tracta sobre les diferents aventures del grup d’amics, però sense d’eixar de costat el tema de l’amor.
  Dels tres llibres el que més m’agrada és el segon. Aquesta trilogia és una de les que més m’agraden perquè els llibres es lliguen molt ràpid i no pots parar de llegir.

 9. Derek

  El llibre que m’he llegit aquest estiu s’anomena El misterio del sello millonario. Aquest llibre tracta sobre un detectiu que ha d’investigar la desaparició d’un segell antic valorat en molts milions d’euros. Aquest llibre m’ha agradat ja que combina la intriga amb l’humor. Ès fàcil de llegir i de comprendre i de nota li posaria un 7.

 10. Eva Boronat

  El llibre que he llegit aquest estiu s’anomena El secret del mas de la pedra d’Iván Carbonell Iglesias, un autor contestà. Els successos d’aquest llibres ocorren a Cocentaina, concretament al Raval, on en el passat es va jugar una partida de cartes molt problemàtica, on un dels membres de la partida es va jugar el Mas de la Pedra. El propietari va perdre el mas, mentre deia que l’altre va fer trampes per guanyar-lo.
  Els protagonistes d’aquest llibre són una colla d’amics que fan una excursió a les huit piletes, on un dels membres de la colla descobreix on es troba el mas. A partir d’ací comenten a investigar aquella partida per saber quines trampes es van fer…
  Aquest llibre m’ha agradat molt ja que ocorre al nostre poble i m’ho podia imaginar molt bé. Pel que fa a l’estructura, també m’ha agradat un recurs que ha utilitzat l’autor, cada tres capítols apareix un mini-capítol que conta el que va ocórrer en el passat, mentre que els capítols conten el present. A aquest llibre li posaria de nota un 9.

 11. Beatriz Domenech

  Jo aquest estiu m´he llegit Los espejos venecianos.
  Aquest llibre m´ha agradat molt ja que tracta d’un antic palau venecià. El protagonista és un estudiant incitat pels seus companys d´escola a investigar una misteriosa mort. És un llibre que el manté la intriga fins al final i m´ha agradat per això. El final m´ha agradat menys ja que descubreixen que la xica està morta darrere d´un espill del palau, però en general m´ha agradat molt. Li posaria de nota un 8.

 12. Araceli Castelló

  Jo em vaig llegir Nit de Divendres i pense que és recomanable aquest llibre ja que tracta dels problemes que poden tindre els jovens de hui en dia. El llibre que m’he llegit tracta d’una colla de cinc amics que comencen a tindre conflictes i problemes i acaben clavant-se en un món rodejat per la droga.
  La meua protagonista preferida era Marià, que era una dels cinc amics ja que tenia una vida molt dura, perquè son pare no li feia cas perquè els seus pares estaven separats, i per culpa de la separació dels seus pares Marià també va acabar en el món de la droga.
  Crec que aquest llibre és molt important i interessant, ja que hi ha molts jóvens que es veuen en aqueta situació.
  UN 7.

 13. AItana Prats

  El llibre en valencià que m’he llegit ha sigut Diari d’Anna Frank. Aquest no és una novel·la. És la història real que va escriure una xiqueta entre els tretze i els quinze anys, durant la Segona Guerra Mundial a Holanda. El diari va contant tot el que viu, sent i pensa Anna durant la guerra.
  A mi aquest llibre m’ha agradat perquè m’ha sigut fàcil sentir-me Anna i així entendre millor els seus sentiments i el que pasava.
  La nota que li posaria a aquest llibre és un 8.

 14. Marta Albors

  El libro que me he leído este verano es Canciones para Paula. Es el primer libro de una trilogía de libros juveniles del escritor Blue Jeans. Es un libro que habla sobre el amor, el desamor, mentiras…
  A mí personalmente me ha gustado porque la protagonista tiene 16 años y en muchas situaciones me sentía identificada con ella. A pesar de sus 676 páginas no me ha resultado para nada pesado, siempre me quedaba con ganas de leer más.
  La forma de narrar es diferente ya que narra la historia desde personajes diferentes y al principio puede resultar un poco lioso pero después resulta entretenido.
  Yo le pondría de nota un 9.

 15. Esther Insa

  El llibre que he llegit s’anomena Assassinat fora de temporada, escrit per Jaume Cela; la nostra protagonista s’anomena Marta i és una noia normal però li agrada molt convertir-se en la Xarloca, una detectiu molt bona. Tracta d’una família, un amic de la Marta que torna de Granada, de vacances i pel camí de tornada es troben un noi, Franz que està fent autoestop. La família no sap que es tracta d’un home que era model i era buscat per uns homes que volien un document que ell portava.En
  una parada que fan Franz se’n val sevei i sense més de sobte desapareix sense que ningú de la família ho sàpiga. En un bar a la televisió apareix en les notícies que ha desaparegut un home que havia aparegut en una portada d’una revista de moda i que no es sap el perquè de la desaparició.
  Des d’aquest moment la Xarloca, que és Marta comença a investigar els fets i el que estaven buscant aquests homes que el van matar.
  Jo de nota li posaria un 8 perquè no m’ha resultat molt pessat i era fàcil d’entendre’l.

 16. javier santos fuentes

  El libro que me he leído en estas vacaciones se llama Filo entra en acción.No es un libro de fantasía sino de acción y de misterio.
  Los protagonistas son Filo, Picas y Liliberth.Trata de una clase en la que suceden unos robos. Los alumnos culpan a un chico mulato de robar algunos objetos pero después de varias investigaciones de Filo y sus amigos saben que el chico no es el ladrón y que el ladrón está más cerca de lo que ellos creen.
  Su autora es Christine Nöstlinger. Es una historia policíaca.
  Yo recomiendo este libro porque es un libro intresante, divertido y mantiene la intriga en todo momento. Yo le pongo un 8.

 17. Paola Cloquell Cortés

  El llibre que m’he llegit aquestes vacances s’anomena El món subterrani. És un llibre de fantasia i també hi ha alguna història d’amor entre els personatges. L’autora d’aquest llibre s’anomena Angela Sommer-Bodenburg.
  Aquest llibre tracta sobre un xiquet anomenat Sèptimus, el qual treballa en una botiga, però les coses canvien a bé quan coneixa Sara que viu en un món suterrani. Aquest llibre narra l’assentament de Sèptimus al món en el que vivia Sara, en el qual els conceptes són tot el contrari a la realitat. Però al final Sèptimus i Sara per causa del seu enamorament tenen que marxar d’aquest món necessàriament.
  Aquest llibre m’ha agradat molt ja que tant la història que és entretinguda com l’estructura estan molt bé. Jo com a nota li pose un 9’5.

 18. Eric Carvajal

  Aquest estiu he llegit Cartes d’Hivern d’Agustín Fernández Paz. Aquest llibre ha sigut un dels millors que he llegit per tres simples raons.
  1.- En llegir el títol vaig pensar que sería molt extrany llegir un llibre fet a basse de cartes. Però no és així. Crec que ha sigut un dels factors claus d’aquest llibre.

  2.- M’ha agradat que la història es basa en la lluita per una cultura,la cultura gallega.

  3.- Inclou dos dels tipus de gèneres que més m’agraden: el gènere policíac i el gènere de misteri.

  Aquest llibre el recomane a totes aquestes persones que es fiquen molt a la lectura , ja que t’enganxa moltíssim aquesta història. De vegades el fiques tant que creus que tu ets Adrià o Xavier, o inclós Teresa! És un llibre fet per a llegir per la nit, perquè hi passes molt de por! La nota que pose a aquest llibre és un 9. Molt recomanable!

 19. Jordi Alcaide LLopis

  Aquest estiu m´he llegit el llibre Olfacte de Detectiu, de Christine Nöstlinger. M’ha agradat aquest llibre perquè tracta d’una família que hereta una casa i busquen una fortuna amagada, és a dir, és un llibre policíac. Mentre que lliges aquest llibre pots arribar a pensar que ets tu el personatge protagonista. Jo recomanaria aquest llibre a totes les persones que els agrada les aventures policíaques, perquè és facil d’entendrer i és curt. Li posaria un 8 de nota.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s