Teatre de pel·lícula

Ens trobem ja quasi en la recta final del tercer trimestre, amb exàmens a fer, exàmens a corregir, treballs, notes, etc. El curs no s’ha acabat, però sembla que tenim ja la sensació que estem arribant al final .

Doncs, la proposta de les assignatures de Valencià i Castellà per a l’últim mes que ens queda és EL TEATRE, teatre fet i interpretat per l’alumnat d’ESO amb els mitjans i recursos que es troben al seu abast.

Enguany es tracta d’escollir l’escena cinematogràfica que més els agrade i adaptar-la al discurs teatral. No és fàcil, però l’avantatge és que la trama ja està construïda. Pot ser una pel·lícula, una sèrie televisiva, un musical…

La durada de l’escena teatral ha de ser de 8 minuts i els dies de la representació seran el 13 i 14 de juny.

Els alumnes han format grups de treball (4 ó 5 alumnes) i han d’organitzar-se entre ells per distribuir les tasques a fer (triar l’escena, escriure el guió, assajar, buscar vestuari, decorats, etc.) A continuació  publique la fitxa de l’activitat i com serà valorada la seua expressió escrita i oral.

Per estudiar com es construïx una escena cinematogràfica hem visionat a l’aula la famosa escena de la cabina dels germans Marx, que pertany a la pel·lícula Una nit  a l’òpera, (A Night at the Opera, 1935). És la sexta pel·lícula dels germans Marx i està protagonitzada magistralment per  Groucho Marx, Chico Marx i Harpo Marx.

 

No es tracta d’un muntatge d’una obra teatral, sinó d’interpretar escenes teatrals (durada 8′), que després representem per als nostres companys d’aula.

Els beneficis són molts: esforç personal, expressió de les emocions, creativitat, treball en grup, assumir responsabilitats, millorar l’expressió oral, etc.

T’apuntes?

El teatre consistix a representar figuracions vives d’esdeveniments humans ocorreguts o inventats amb la finalitat de divertir

Bertold Brech

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Expressió escrita, Expressió oral, Teatre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s